Nyheder og presse
Del
Håndboldherrerne åbner VM-forsvaret den 13. januar mod Belgien. Foto: Ernst van Norde
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Nikolaj Jacobsen udtager stærk trup til VM-forsvaret

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
19. dec 2022Kl. 11:00

Landstræneren har nu sat navn på de 18 spillere, der skal repræsentere Danmark ved VM i herrehåndbold til januar.

Håndboldherrerne jagter historieskrivning, når de i starten af det nye år går på banen til VM, der spilles i Sverige og Polen. Som den første nation nogensinde kan Danmark nemlig vinde det tredje verdensmesterskab i træk i herrehåndbold.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget de 18 spillere, der skal med til VM. Men det har ikke været nogen nem opgave at lægge kabalen, selvom han betegner det som et luksusproblem.

- Det er altid svært, og det skal det også være, når vi har så mange dygtige spillere. Henrik Kronborg og jeg har kigget på, hvad vi tror, vi får brug for i løbet af en lang turnering og kan supplere med. Så det er svært, men jeg skal ikke pive over at have så mange dygtige spillere at vælge imellem – det er et stort privilegium, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmarks trup til historiens 28. VM i herrehåndbold


Målvogtere:

Niklas Landin, THW Kiel

Kevin Møller, Flensburg-Handewitt

Fløjspillere:

Magnus Landin, THW Kiel

Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt

Hans Lindberg, Füchse Berlin

Johan Hansen, Flensburg-Handewitt

Stregspillere:

Magnus Saugstrup, Magdeburg

Lukas Jørgensen, GOG

Simon Hald, Flensburg-Handewitt

Bagspillere:

Rasmus Lauge, Veszprem

Mathias Gidsel, Füchse Berlin

Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold

Mads Mensah, Flensburg-Handewitt

Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold

Jacob Holm, Füchse Berlin

Simon Pytlick, GOG

Lasse Møller, Flensburg-Handewitt

Mads Hoxer, Aalborg Håndbold


Fire mesterskabsdebutanter

Danmark stiller med et hold med masser af rutine men også med fire spillere, der får mesterskabsdebut for Danmark. Nemlig Simon Pytlick og Lukas Jørgensen fra GOG, Mads Hoxer fra Aalborg Håndbold og Lasse Møller fra Flensburg-Handewitt.

- Der er mange gengangere fra de seneste tre mesterskaber, og det er der også en god grund til, for det er gået rigtig godt. Men vi har også fire spændende spillere med, der skal til deres første mesterskab. Jeg håber, de kan komme med ungdommens gåpåmod og give et løft til hele truppen. Det er fire spillere, vi forventer os rigtig meget af, også i fremtiden, fortæller Nikolaj Jacobsen.

Danmark tager hul på VM den 13. januar mod Belgien, og derefter venter Bahrain og Tunesien i det indledende gruppespil. Alle kampe spilles i Malmø Arena, hvor også Danmarks potentielle mellemrunde afvikles.

Så der er lagt op til en fantastisk håndboldfest med tusindvis af danske tilskuere på lægterne, og Nikolaj Jacobsen håber med sine udvalgte at kunne levere varen foran de mange medrejsende fans.

- Vi ved, at hvis vi rammer vores niveau, er vi også blandt de bedste. Så vi tager afsted for at prøve at vinde guld, men vi går også ind til VM med en ydmyg tilgang, i og med det aldrig før er lykkedes nogen at vinde tre gange i træk – men det gør jo bare motivationen desto større, siger landstræneren.

Håndboldherrerne samles den 2. januar og spiller i forberedelserne til VM to landskampe i den såkaldte NORLYS Cup mod Saudi-Arabien den 5. januar i Jyske Bank Arena i Odense og den 7. januar i Royal Arena i København. Der er stadig få ledige billetter.

VM i Sverige og Polen bliver Nikolaj Jacobsens syvende mesterskab i spidsen for Danmark. Foto: Ernst van Norde.

Vælg forbund

Luk