Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Dommer
Nyt fra DHF

Ny sæson med færre restriktioner

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
03. aug 2021Kl. 08:20

Fremover skal der ikke længere vises coronapas i de danske håndboldhaller. Det er en af konsekvenserne af den yderligere udfasning af corona-restriktionerne, som trådte i kraft søndag. Også forsamlingsloftet er blevet hævet, hvilket betyder, at sæsonen kan afvikles som den plejer.

Håndboldsæsonens opstart bliver lidt lettere for alle, efter at der søndag d. 1. august forsvandt yderligere en række corona-restriktioner. Vigtigst er, at kravet om coronapas er blevet udfaset, ligesom det indendørs forsamlingsforbud er afskaffet. Det betyder, at der fremover må forsamles op til 500 indendørs og udendørs. Forsamlingstallet er dog stadig underlagt afstands- og arealkravet, og her er de gældende retningslinjer, at der skal være 2 m2 pr. person, når man forsamles indendørs.

Hvis et håndboldarrangement bliver afviklet med tilskuere, gælder der fortsat særlige regler for publikumområderne. Her må der nu være op til 1.000 siddende publikummer i hver sektion, og der skal fortsat fremvises coronapas.

Ved mindre arrangementer tæller alle med i de 500 personer, der må være til stede. Der må dermed maksimalt være 500 personer til stede, inklusive ansatte, personale, frivillige mv.

Ved større arrangementer, der afholdes i overensstemmelse med ordningen for indendørs arrangementer med siddende publikum, tæller udøvere, ansatte, frivillige mv. ikke med i det maksimale antal personer, der må være til stede. I opgørelsen af de tilstedeværende i de enkelte sektioner indgår alene tilskuere og publikummer.

Fortsat fokus på smitteforebyggelse
Selvom mange af corona-restriktionerne er forsvundet, og der igen kan dyrkes håndbold som før coronaen, opfordrer Dansk Håndbold Forbund til, at alle følger Sundhedsstyrelsens seks generelle råd om smitteforebyggelse og tænker dem ind i træning, kamp og samvær.

De seks råd er:

  1. Bliv vaccineret
  2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  3. Hold afstand
  4. Luft ud og skab gennemtræk
  5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved.


Fokus på en skadefri opstart

Når sæsonen for alvor starter, vil der igen være mange håndboldspillere, som ikke har dyrket håndbold i en længere periode. Med tanke på, at sæsonafslutningen også var anderledes, end den plejer, vil Dansk Håndbold Forbund opfordre til, at man starter blødt op efter anbefalinger fra ekspertgruppen omkring den gode opstart. Anbefalingerne kan findes på:

https://haandbold.dk/covid-19/retningslinjer-for-indendoers-og-udendoershaandbold/den-gode-opstart-anbefalinger-og-inspirationsoevelser/

Du kan læse mere om retningslinjerne for idrætsaktiviteter på Kulturministeriets hjemmeside.

Vælg forbund

Luk