Nyheder og presse
Del
Ole Bitsch fortsætter som cheftræner for Randers HK samtidig med jobbet som ungdomslandstræner. Foto: Hans Carstens
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Ole Bitsch bliver ny ungdomslandstræner på kvindesiden

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
25. aug 2022Kl. 08:00

Dansk Håndbold Forbund har indgået en aftale med Ole Bitsch som ny ungdomslandstræner for det kommende U17-kvindelandshold. Den nye landstræner fortsætter sideløbende med sit job som cheftræner for Randers HK’s ligakvinder.

Tidligere på året meddelte Dansk Håndbold Forbund, at Heine Eriksen stoppede som ungdomslandstræner efter 21 år og hundredvis af landskampe i spidsen for de danske ungdomslandshold. Nu har Dansk Håndbold Forbund fundet afløseren, som skal starte den nye landsholdsårgang op på kvindesiden.

Manden, der skal stå i spidsen for ungdomslandsholdet i de næste fire år, hedder Ole Bitsch, og til dagligt er han cheftræner for Randers HK’s ligakvinder. Det er ikke så ofte, at Dansk Håndbold Forbund indgår en fireårig aftale med en ungdomslandstræner, men ifølge sportschef Morten Henriksen skyldes det i høj grad et rigtig godt værdimatch mellem de to parter.

”Jeg er meget begejstret for, at vi har fået ansat en så erfaren og kompetent træner som Ole til vores ungdomslandshold på kvindesiden. Vi har brugt god tid til at sondere markedet og trække referencer, og føler os sikre på, at vi har fundet den helt rigtige. Ole matcher med sin personlighed og menneskelige kvaliteter rigtig godt ind i tankerne bag vores nye talentstrategi,” fortæller Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold Forbund og uddyber:

”Strategien tager udgangspunkt i at sætte spilleren i centrum, at skabe et fundament for et godt samarbejde og ikke mindst at sikre, at håndbold – også på landsholdsniveau – bygger på et fundament af glæde, begejstring og motivation for spillet. Og vi mener, at Ole har de rette kvaliteter og ledelsesmæssige værdier til at bringe dette i spil på ungdomslandsholdet.”

Fokus på at opbygge stærke relationer
Aftalen løber i første omgang fra 1. september 2022 til 31. august 2026. Som mange trænere før ham, kommer Ole Bitsch til at dobbeltjobbe, da han samtidig med arbejdet som ungdomslandstræner fortsætter som cheftræner for Randers HK’s ligakvinder.

”Først og fremmest er jeg ret beæret over, at Dansk Håndbold Forbund har set mig som en kandidat til den her stilling. Jeg ser det som en blåstempling af det arbejde, jeg har lavet de seneste år, og jeg glæder mig rigtig meget til at træde ind hele det samarbejde, der er omkring ungdomslandsholdene med talenttrænere, klubtrænere og landsholdskolleger. Jeg skylder også at sende en stor tak til Randers HK for at de har sagt ja til, at de her to jobs kan kombineres,” fortæller Ole Bitsch, ny U17-landstræner.

Det er planen, at Ole Bitsch skal følge årgang 2006-2007 gennem den fireårige periode, og den nye ungdomslandstræner ser frem til at bidrage med sine kompetencer til talentudviklingen i Dansk håndbold.

”Noget af det, jeg rent ledelsesmæssigt står for og som ligger i min ånd, er at opbygge stærke relationer og få folk til at føle sig godt tilpas, for så er man også villig til at gå længere for hinanden og fundamentet for udvikling bliver stærkere. Så jeg ser meget frem til at komme i gang med arbejdet og bygge videre på det store stykke arbejde, som indtil videre er blevet lavet omkring ungdomslandsholdene.” 

Ole Bitsch kommer til at indgå i et succesfuldt samarbejde på kvindesiden med Jesper Jensen, Lars Jørgensen og Flemming Tuborg, mens arbejdet med at sætte resten af holdet omkring Ole nu vil blive sat i gang.

Om Ole Bitsch:

  • Bosat i Viborg
  • Nuværende cheftræner i Randers HK (tidligere assistenttræner)
  • Tidligere herretræner i Randers HH og Skive
  • Tidligere professionel spiller i Norge, Skive og Viborg og med U-landskampe på CV’et
  • Tidligere Team Danmark Elitekoordinator i Viborg samt ansvarlig for Højskolen Hald Ege og underviser på Hald Ege Efterskole
  • Uddannet EHF Master Coach og Bachelor i Sportsmanagement

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE