Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Nyt fra DHF

Præcisering af DIF, DGI og Firmaidrættens seneste Corona-retningslinjer

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
30. okt 2020Kl. 16:05

DGI Håndbold og Dansk Håndbold Forbund har kigget på de retningslinjer, der torsdag aften kom fra DIF, DGI og Firmaidrætten og kommer her med en præcisering af et par af retningslinjerne. Derudover bliver haandbold.dk/covid-19 løbende opdateret med gode råd til henholdsvis foreninger, trænere, spillere og forældre.

Efter de seneste indskærpelser meldt ud fra Statsministeriet fredag den 22. oktober, gældende fra den 26. oktober 2020, er retningslinjerne fra DIF, DGI og Firmaidrætten nu også endeligt opdaterede.

Der er ikke store ændringer i forhold til den nyhed, som Dansk Håndbold Forbund sendte ud den 24. oktober med svar på en række spørgsmål om retningslinjerne, men dog nogle enkelte præciseringer, som foreningerne bør orientere sig om.

Det er vigtigt at understrege, at de opdaterede retningslinjer for håndbolden forudsætter, at man følger de generelle anvisninger fra sundhedsmyndighederne og politiet. De væsentligste er, at:

  • Forsamlingsforbud på 10 personer gælder voksne fra 22 år og derover. En evt. træner, frivillig eller dommer tæller med i det samlede antal.

  • Forsamlingsforbud på 50 personer gælder for idræts- og foreningsaktiviteter uden overnatning for børn og unge til og med 21 år. Der må gerne være nødvendige voksne til stede som en del af forsamlingen på 50 personer. En nødvendig voksen er en træner, hjælpetræner eller en forælder ved forældre/barn hold, hvis tilstedeværelse er nødvendig for, at aktiviteten kan udføres forsvarligt. Der må ikke blandes voksne udøvere med ungdomsudøvere. Hvis blot én 22-årige deltager som udøver, gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer.

  • Med virkning fra den 29. oktober og foreløbig frem til den 2. januar 2021, skal der bæres mundbind i offentligt tilgængelige steder indendørs – også idrætsfaciliteter og klubhuse. Kravet om mundbind gælder for alle på 12 år og derover. Der skal ikke bæres mundbind under selve idrætsaktiviteten – det gælder både udøvere, træner og dommere. Det skal bæres ved ankomst til og afgang fra omklædningsrum eller til og fra selve idrætshallen, hvor aktiviteten skal udføres, hvis man møder omklædt.


Læs retningslinjerne fra DIF, DGI og Firmaidrætten her. 

Retningslinjerne forudsætter også, at man har stor opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes anbefalinger – særligt hygiejne og kontaktsmitte. I skal også være opmærksomme på lokale retningslinjer og guidelines fra fx jeres idrætsfaciliteter. Der er nemlig forskel på, om indendørs idrætsfaciliteter har åbnet adgang for fx omklædnings- og badefaciliteter.

Præcisering omkring tilskuere til træning og kryds mellem grupper
DGI Håndbold og Dansk Håndbold Forbund har blandt andet kigget på en specificering af, om der må være tilskuere til stede ved håndboldtræning. Svaret fra DIF er, at det må der godt, hvis man overholder retningslinjerne for tilskuere. Der vil komme en opdatering af retningslinjerne på www.dif.dk snarest.

Et andet tvivlsspørgsmål går på, om en træner for et seniorhold må krydse mellem flere træningsgrupper på samme tid. Her gælder det, at:

  • Du må som træner for spillere over 22 år gerne have ansvaret for aktiviteterne i flere grupper, HVIS du kun er en del af den ene gruppe – du må således ikke have fysisk kontakt med de andre grupper. Der bør være enten personale eller frivillige til stede under aktiviteterne, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.
  • Der skal være en træner eller frivillig til stede pr. gruppe, når der er tale om aktiviteter for børn og unge.


Husk de gode Corona-råd

Det er fortsat et fælles ansvar at sikre, at spredningen af coronasmitte kan holdes under kontrol, så samfundet kan opretholde en tilstand, og at der ikke skal indføres yderligere restriktioner for at hindre smittespredning.

Dansk Håndbold Forbund har opdateret vores side www.haandbold.dk/covid-19 med gode råd til spillere, trænere, foreninger m.fl.

Derudover findes de gode Corona-råd, som mange kender fra plakater i hallerne, nu også i videoformat, som I kan dele på foreningens facebookside eller bruge på eksempelvis skærme i hallen. Se og download videoen her.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE