Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Dommer
Nyt fra DHF

Spørgsmål og svar om de nye retningslinjer

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
24. okt 2020Kl. 14:11

Dansk Håndbold Forbund svarer her på de mest stillede spørgsmål i kølvandet på fredagens sænkelse af forsamlingstallet.

Opdateret den 30. oktober:

Fredag aften sænkede regeringen og myndighederne forsamlingstallet til ti frem til og med d. 22. november. Børn og unge til og med 21 må dog fortsat samles op til 50 mennesker til idrætsbegivenheder uden overnatning, ligesom trænere og andre voksne, der er vigtige for at få en idrætsaktivitet til at glide, må indgå i disse forsamlinger. Dette betyder, at turneringen for seniorer op til og med 2. division er sat på pause, mens turneringen for børn og unge op til og med U19 fortsat bliver afviklet. Voksne fra 22 år og ældre kan fortsat træne, dog skal dette foregå i grupper af ti.

På Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside kan du læse mere om, hvordan træningen i grupper af ti kan afvikles

Herunder svarer Dansk Håndbold Forbund på nogle af de spørgsmål, som de nye retningslinjer rejser.

Må vi fortsat have træning for de yngste, hvor forældre er med på gulvet?
Ja. Kulturministeriets retningslinjer siger, at der må deltage de nødvendige voksne fra 22 år og ældre til at afvikle arrangementer med børn forsvarligt, fx håndboldaktiviteter med de yngste. Da aktiviteten handler om børn, må der være samlet 50 i alt.

Må voksne over 21 træne i zoner med ti deltagere i hver zone?
Ja. Der gælder de samme retningslinjer som tidligere i forhold til træning i zoner. Hvis der er flere grupper til stede på den samme idrætsfacilitet, skal man sikre, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Anbefalingen er, at der er mindst to meter mellem hver bane. Det er muligt at inddele store baner i mindre zoner. Her anvendes kegler, toppe, snor, skillevægge eller anden tydelig markering, der klart afgrænser banen/zonen.

Banestørrelser og aktivitetsareal er forskellige i de respektive idrætter, hvorfor forsamlingstætheden kan variere fra idræt til idræt. Forsamlingstætheden må dog ikke komme under 4 m2 pr. person. Læs mere om retningslinjer for træning i zoner på https://www.haandbold.dk/covid-19/retningslinjer-for-indendoers-og-udendoershaandbold/

Må der fortsat være publikum til breddekampe?
Ja. Reglerne for publikum gælder fortsat. Der må være op til 500 siddende tilskuere inklusive udøvere, hvis pladsen tillader det. Publikum skal fortsat sidde ned og være adskilt fra de udøvende på banen. Som noget nyt skal alle over 12 år, der opholder sig på en idrætsfacilitet dog også nu bære mundbind. Undtagelse fra mundbind gælder, når man er aktiv på banen eller man er i bad. Publikum og tidtagere skal have mundbind på, når de står og går, men ikke når de sidder på deres pladser. Læs mere om retningslinjer for publikum her: https://www.haandbold.dk/covid-19/retningslinjer-for-indendoers-og-udendoershaandbold/

Hvorfor aflyser Dansk Håndbold Forbund ikke weekendens kampe?
Da regeringens og myndighedernes udmelding træder i kraft fra på mandag, har Dansk Håndbold Forbund valgt at lade foreningerne afvikle de planlagte kampe i weekenden. Det er naturligvis op til de enkelte hold at afgøre, om man vil afvikle kampene. Hvis man vil aflyse en kamp, skal man have fat i sit lokale forbund samt modstanderholdet. Dansk Håndbold Forbund opfordrer til velvilje fra alle sider i forhold til weekendens kampe. For seniorer kan weekendens kampe også bruges til at planlægge de kommende ugers træning i mindre grupper.

Hvis man har spillere eller forældre, der føler sig utrygge ved at tage med til kamp, så tag en snak med dem og overvej, om det kan gøres på en ekstra sikker måde med øget opmærksomhed, eller om løsningen er at melde afbud til kamp.

Skal man bære mundbind i hallen?
Fra torsdag d. 29. oktober til og med d. 2. januar 2021 skal alle over 12 år, der opholder sig på en idrætsfacilitet bære mundbind. Mundbindet må tages af, når træningen begynder, ligesom man må tage det af, når man skal bade. Det gælder for både udøvere og trænere. Man må ligeledes tage mundbindet af, hvis man sidder ned som tilskuer og overvære en kamp. Mundbindet skal på igen, når man rejser sig.  

Hvorfor er det kun seniorkampe, der er aflyst?
Dansk Håndbold Forbund følger anbefalinger fra DIF og de relevante ministerier og myndigheder. Her anbefales det at fortsætte aktiviteter for børn og unge. Da det kræver op til 40 spillere at afvikle håndboldkampe er det ikke muligt at afvikle seniorkampe. Vi håber meget på, at smittetallene kan komme under kontrol, så der kan åbnes op for større forsamlinger igen. Vi kan alle gøre en indsats ved at være ekstra opmærksomme på de øvrige retningslinjer.

Det forlyder, at smitten raser blandt unge. Hvorfor må de unge til og med 21 år så spille?
Meldingen fra politisk side har været, at selvom der naturligvis også er smittespredning blandt børn og unge, så har det været en prioritering, at man også er nødt til at værne om særligt børn og unges fysiske og psykiske sundhed ved at opretholde deres idræts- og fritidsaktiviteter. Derfor har man prioriteret, at idræt for børn og unge skulle holdes i gang. Samtidig har man ønsket at lukke lidt ned for nogle aktiviteter, for at forsøge at mindske smittespredningen, og her har myndighederne vurderet, at det er de voksne, der desværre må holde for. Omvendt betyder forsamlingstallet på 10, at man fortsat kan træne og mødes med holdkammerater i mindre grupper. Vi er naturligvis kede af situationen på de voksnes vegne, men det er ikke en beslutning, som Dansk Håndbold Forbund har taget, at voksne ikke må samles mere end 10 personer.

Må seniorer under 22 træne med på et yngre hold?
Efter de gældende retningslinjer må unge til og med 21 godt træne med et yngre hold, hvor der må forsamles 50. Så snart en spiller er 22 eller derover, falder forsamlingstallet til 10. Vær dog opmærksom på, at unge over 19 ikke bare må spille kampe med et U19 hold. Så dette gælder alene træning.

Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Dansk Håndbold Forbunds corona-hotline, der bliver administreret af Anders Fredsgaard, på tlf. 3155 5500 eller covid19@dhf.dk.

Læs mere på coronasmitte.dk

Læs mere på kum.dk under ’idrætsaktiviteter’

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE