Nyheder og presse
Del
Per Rasmussen var formand for Dansk Håndbold Forbund fra 2007 til 2011. Foto: Dansk Håndbold Forbund
Nyt fra DHF

Tidligere formand Per Rasmussen er død

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
20. maj 2023Kl. 10:41

Per Rasmussen, der gennem hele sit liv var en vaskeægte ildsjæl på alle niveauer i Håndbolddanmark, sov torsdag ind efter længere tids sygdom.

Både på banen og de bonede gulve satte Per Rasmussen i løbet af sit liv et kæmpe aftryk på håndbolden herhjemme.

Lige fra det lilleput-drengehold i Lyngby Håndbold Klub, han som træner førte til DM-guld i 1987, og op til formandsposten for Dansk Håndbold Forbund, som han varetog mellem 2007 og 2011.

Per Rasmussen startede sin håndboldpolitiske løbebane i hjerteklubben Lyngby, hvor han fra 1985 og 13 år frem var en skattet formand. Det fremgår utvetydigt af klubbens mindeord om ham.

”Vi siger farvel til en stor personlighed, som mange i og omkring LHK vil savne og tale om de næste 100 år,” skriver de på deres facebook-side.

Efter tiden som formand i Lyngby fortsatte han som formand Sjællands Håndbold Forbund fra 1998 til 2007, hvorefter han blev valgt som formand for Dansk Håndbold Forbund og var det i fire år frem.

En periode hvor det lykkedes Per Rasmussen at sikre en stærkere repræsentation af dansk håndbold i de internationale organer IHF og EHF, ligesom Danmark under hans formandstid vandt værtskaberne for EM 2014 for herrer – det første herremesterskab på dansk grund siden 1978 – og VM 2015 for kvinder.

”Et dejligt og generøst menneske”

Dansk Håndbold Forbunds siddende formand, Morten Stig Christensen, har kun varme roser at sætte på Per Rasmussen.

- Per var et fantastisk dejligt og generøst menneske. Da jeg startede som generalsekretær i forbundet kom Per en gang imellem forbi mit kontor med et par kopper kaffe og et stykke kage. Så sad vi bare og sludrede. Først længe efter fandt jeg ud af, hvad det var, han gjorde. Han var der for lige at tage temperaturen og finde ud af, om jeg havde det godt i rollen, og hvis der var problemer, skulle han nok kigge på det. Han var typen, som bare gerne ville have tingene til at fungere.

- Det er også et af hans vigtigste aftryk som formand. At han skabte politisk ro og en fælles retning i Dansk Håndbold Forbund. Per førte sig aldrig nogensinde frem og havde aldrig behov for selv at shine. Han sørgede i stedet for at skabe et godt sammenhold og finde løsninger. Det gjorde ham til et fantastisk godt menneske – det er det helt rette udtryk om ham, siger Morten Stig Christensen.

I forbindelse med sin afgang som formand for Dansk Håndbold Forbund i 2011 udtalte Per Rasmussen til ritzau:

- Jeg har valgt at stoppe, mens jeg synes, at det er sjovt. Jeg bliver 68 til sommer, og har andre ting her i livet, som jeg gerne vil bruge tid på. Blandt andet vil jeg gerne se mere til mine børnebørn.

Det nåede der heldigvis også at blive nogle gode år til, inden Per Rasmussen i torsdags døde efter længere tids sygdom, 79 år gammel.

Per Rasmussens to sønner er hver især også blevet store håndboldprofiler. Fløjspilleren Lars Rasmussen vandt EM-guld i 2008, mens Kim Rasmussen har en lang række store trænerjobs på CV’et.

Alle i Dansk Håndbold Forbund sender vores kondolencer og varmeste tanker til familien med en stor tak til Per Rasmussen for sin livslange indsats for dansk håndbold.

Bisættelsen finder sted:
Mandag den 22. maj klokken 13
Birkholm kirkegård
Hjortespringvej 132
2730 Herlev

Vælg forbund

Luk