Nyheder og presse
Del
U17-damerne trodsede madforgiftning og spillede sig i semifinalen til EM i Montenegro. Foto: EHF
Børn og unge
Damelandshold
Nyt fra DHF

Trods madforgiftning: EM-semifinalen venter for U17-kvinderne

Skrevet af Nadia Ankerfelt Rasmussen
12. aug 2021Kl. 12:48

Trods komplet kaos og sygdom i truppen lykkedes det for U17-damerne at sikre sig en plads i semifinalen til EM i Montenegro.

”Og så kan jeg fortælle, at maden er god.”

Sådan nåede landstræner Flemming Dam Larsen netop at udtale, inden kaos brød løs til U17-damernes EM i Montenegro. For i løbet af natten op til første mellemrundekamp mod Kroatien blev især de danske spillere ramt af en hidsig madforgiftning, der dog også bredte sig på andre hold, fortæller Flemming Dam Larsen:

”De var virkelig dårlige, nogle af dem. Status op mod kampen mod Kroatien var, at to slet ikke var i stand til at tage i hallen, mens nogle kunne sidde på bænken dog ude af stand til at spille. Andre kunne spille kortvarigt, og så var der syv spillere, der ikke fejlede noget,” fortæller landstræneren, der ydermere beretter om scener fra andre hold med opkast under nationalsangen, og spillere, der ikke nåede fra banen, før uheldet var ude.

På grund af den uholdbare situation undersøgte trænerteamet muligheden for at aflyse kampen, men det kunne koste dyrt i forhold til de netop sikrede kvalifikationer til VM og EM. Der var altså ingen vej uden om, og de taktiske finjusteringer var nu landstrænerens mindste bekymring.

”Vi gik selvfølgelig ind for at vinde, men vi spillede et mere frit spil og med sænkede skuldre, for vi skulle ”bare” helskindet igennem kampen. Det viste sig dog, at vi stod rigtig godt til det kroatiske mandskab, og spillerne præsterede en virkelig flot kamp. Vi stod stærkt i forsvaret og kørte kontraspil på dem, og så begyndte vores målscore at blive større. Det gav ekstra blod på tanden, for det kunne blive vigtigt i forhold til fordelingen af pladser til sidst,” fortæller Flemming Dam Larsen, der kunne se sit hold vinde kampen med slutresultatet 35-22.

Russisk tempomaskine

Allerede dagen efter skulle U17-damerne i kamp igen – denne gang mod et tempofyldt russisk mandskab. Optakten var fortsat præget af den kollektive madforgiftning, hvor mange spillere var drænet og kun i stand til at indtage meget beskedne mængder mad.

På banen kom de dog, og spillerne håndterede det godt og lykkedes med aftalerne. De hang på og fulgtes godt ad, men russerne er en maskine, der bare bliver ved, så det danske mandskab fik svært ved at hænge på til sidst. Danmark tabte 34-29, men det var nok til at trække en billet til semifinalen, og det var landstræneren naturligvis begejstret over:

”Vi må bare give en stor cadeau til pigerne! Specielt til kampen mod Kroatien; de var så syge og spillede alligevel på et hæderligt niveau. Så jeg er meget tilfreds,” siger Flemming Dam Larsen og fortsætter:

”Pigerne har allerede nu lært meget af den her turnering – både sportsligt, fysisk og mentalt. I trænerteamet er vi også blevet klogere på, hvilke ting vi skal hjem og arbejde videre med sammen med spillerne – både individuelt og på holdet.”

Fredag venter så semifinalekampen mod et sammentømret ungarsk mandskab, som indtil nu har fejet al modstand af banen på vejen mod semifinalerne. Det ryster dog ikke landstræneren:

”Måske står de godt til os - ligesom kroaterne. Det må tiden vise. Men vi gør i hvert fald alt, hvad vi kan, for at blive klar til kampen, og så går vi ind for at vinde,” afslutter Flemming Dam Larsen.

Kampen mod Ungarn spilles fredag den 13. august kl 20.30 og kan streames her

Vælg forbund

Luk
ANNONCE