Nyheder og presse
Del
Danmark mødte senest Sverige i gruppespillet ved EM i november. Foto: Kolektiff
Kvindelandshold

Truppen til kvindelandsholdets to landskampe mod Sverige i april

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
20. mar 2023Kl. 14:00

Håndboldkvinderne fortsætter forberedelserne frem mod VM på hjemmebane i december, når de samles i Danmark fra den 3.-11 april. Her skal landsholdet blandt andet møde Sverige i en landskamp i Royal Arena.

Det er ikke længe siden, at kvindelandsholdet vendte hjem fra Golden League-turneringen i Holland med to sejre og et nederlag i bagagen. Om to uger samles landsholdet så igen, og Jesper Jensen har indkaldt 19 spillere til samlingen, der blandt andet byder på to landskampe mod Sverige. Først i Helsingborg den 5. april og derefter i Royal Arena den 11. april.

Udover mange kendte ansigter har landstræneren også givet plads til Silkeborg-Voels Helene Kindberg Hansen, og Ikast Håndbolds Julie Scaglione. To spillere, der ifølge landstræneren er med for at lære og snuse lidt til A-landsholdet:

- På den anden side af denne samling er vi allerede halvvejs i forberedelserne til VM i december. Så vores fokus på VM fylder selvfølgelig også til denne samling, samtidig med at den forhåbentlig rigtig fede landskamp, vi skal spille i Royal Arena, også kommer til at fylde – vi glæder os i hvert fald og håber at se rigtig mange i hallen, siger landstræneren og vender blikket mod den danske trup:

- I forhold til truppen, så har vi meget bevidst været relativt faste i forhold til truppen for at kunne lære hinanden rigtig godt at kende og få skabt et godt fundament. Nu har vi evalueret EM og er et sted, hvor vi kan begynde at tage lidt flere spillere med ind. Så både Julie og Helene er med for at snuse til A-landsholdet og lære – og så udelukker jeg ikke, at de kan være i spil til en kommende slutrunde, men målet med at have dem med er mere langsigtet i forhold til deres udvikling.

Den danske trup består af følgende spillere:

Målvogtere
Sandra Toft, Győri Audi ETO KC
Althea Reinhardt, Odense Håndbold
Anna Kristensen, Team Esbjerg

Stregspillere
Rikke Iversen, Odense Håndbold
Sarah Iversen, Ikast Håndbold
Kathrine Heindahl, Team Esbjerg

Fløjspillere
Cecilie Brandt, Ikast Håndbold
Trine Østergaard, SG BBM Bietigheim
Emma Friis, Ikast Håndbold
Elma Halilcevic, Nykøbing-Falster Håndbold

Bagspillere
Anne Mette Hansen, Győri Audi ETO KC
Kristina Jørgensen, Metz Handball
Mie Højlund, Odense Håndbold
Simone Petersen, Ikast Håndbold
Louise Vinter Burgaard, Metz Handball
Mette Tranborg, Team Esbjerg
Line Haugsted, Győri Audi ETO KC
Julie Mathisen Scaglione, Ikast Håndbold
Helene Kindberg Hansen, Silkeborg-Voel KFUM

Kampprogrammet ser således ud:

5. april kl. 19.05: Sverige – Danmark i Helsingborg Arena, Sverige

11. april kl. 21.00: Danmark – Sverige i Royal Arena, København (vises på TV2)

Det er første gang, at kvindelandsholdet skal spille i den københavnske arena, og landsholdets anfører Sandra Toft ser frem til den oplevelse og håber på stor opbakning på tribunerne:

- Det bliver en kæmpestor oplevelse, og jeg håber, at der kan blive skabt en fantastisk stemning i hallen. Jeg glemmer ikke den oplevelse, vi havde i Jyske Bank Boxen tilbage ved VM i 2015, så det ville være fantastisk at få den oplevelse igen med landsholdet.

Køb din billet til kampen i Royal Arena her.

Billetpriserne starter fra bare 100 kr. inklusiv gebyr.

Vælg forbund

Luk