Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Dommer
Nyt fra DHF

Turneringen for alle bredderækker bliver annulleret

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
22. mar 2021Kl. 20:02

Mandag aften besluttede repræsentantskabet i Dansk Håndbold Forbund at annullere turneringen for sæsonen 2020/2021 for alle bredderækker fra og med 2. division og ned.

Selvom vi ser frem mod en yderligere åbning af samfundet, som forhåbentlig betyder, at håndbolden igen kan rykke indendørs, har den omfattende nedlukning alligevel haft så store konsekvenser for håndbolden, at turneringsudvalget i Dansk Håndbold Forbund har svært ved at se for sig, at turneringen kan blive spillet færdig. Da sæsonen er blevet afbrudt på et tidspunkt, hvor nogle hold har spillet op til seks kampe, mens andre kun har spillet to, har turneringsudvalget i sidste uge indstillet til Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse, at turneringen i indeværende sæson bør annulleres. Det betyder blandt andet også, at der ikke skal gennemføres op- og nedrykninger, som udvalget mener vil være usportsligt på baggrund af den gennemførte turneringsdel.

Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse er enig i udvalgets betragtninger, og bestyrelsen besluttede derfor at indkalde til ekstraordinært repræsentantskabsmøde, idet hverken turneringsudvalget eller bestyrelsen har den fornødne beslutningskompetence til at annullere turneringen.

Repræsentantskabet i Dansk Håndbold Forbund mødtes derfor virtuelt mandag aften, og det blev her, på baggrund af bestyrelsens indstilling, besluttet, at samtlige breddeturneringer for seniorer fra og med 2. division og ned samt al turnering for ungdom skal annulleres. En annullering af turneringen har den konsekvens, at turneringen betragtes som ikke spillet. Der vil derfor ikke være op- og nedrykkere fra nogen række. Udgangspunktet for opstarten af turneringen 2020/2021 bliver dermed overført som udgangspunkt for opstarten af turneringen 2021/2022.

Masser af aktiviteter venter
Selvom turneringen ikke bliver sat i gang igen, er der stadig masser af gode håndboldoplevelser i vente hen over foråret og sommeren. Håndboldmaskineriet i de lokale kredse og forbund er allerede i fuld gang med at arrangere en masse håndboldstævner og -aktiviteter til sommermånederne – uanset om vi må være inde eller ude. I takt med at de forskellige aktiviteter ligger klar, vil de lokale kredse og forbund selv melde ud om stævner og aktiviteter. Så hold øje med information fra de lokale kredse eller forbund på håndbold.dk og på Facebook.

Allerede nu er der også gang i tilmeldingen til årets DHF Håndboldskoler, hvor 91 foreninger afholder 115 DHF Håndboldskoler over hele landet. Læs mere her. Det er også muligt at tilmelde sig Corny Beach Handball Tour – læs mere om det lige her.

Dansk Håndbold Forbund anbefaler, at man starter roligt op med at spille håndbold og sørger for at nyde fællesskabet, de sjove oplevelser og få langsomt gang i musklerne igen. Det har kroppen brug for, hvis vi skal undgå skader. Her kan du læse mere om, hvordan du planlægger en god opstart.

Vælg forbund

Luk