Nyheder og presse
Del
U18-herrerne slutter som nummer seks ved EM i Montenegro. Foto: EHF
Herrelandshold

U18-herrerne bliver 6’er ved deres første slutrunde

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
16. aug 2022Kl. 11:32

Det danske U18-landshold rejste i går hjem fra Montenegro, hvor de sidste tre uger er blevet brugt på at deltage i deres allerførste slutrunde, nemlig EM. Udover en masse beskidt vasketøj er kufferterne også fyldt med en masse gode oplevelser og erfaringer.

Vi fik en snak med landstræner Simon Sørensen og spurgte ind til hans oplevelser med U18-landsholdet under EM, og han var overordnet meget tilfreds med det, som det danske landshold har fået ud af slutrunden:

”Det har været en meget udbytterig tur, i forhold til at spillerne har fået en masse læring og erfaring. Vi har spillet mange tætte kampe, og selvom det kun blev til to sejre, har vi samlet set en plusmålscore over hele turneringen. Det er klart, at når man taber flere kampe marginalt, er det hårdt, men i den samlede pakke betyder det ikke så meget, for vi har oplevet en opadgående læringskurve gennem turneringen, og der har været sindssygt meget læring for drengene at tage med videre,” fortæller U18-landstræner Simon Sørensen.

Erfaringen vejer tungest
Når landstræneren skal pege på noget, som holdet især lykkedes med i Montenegro, er det blandt andet den udvikling, som holdet gennemgik undervejs, han hæfter sig ved:

”Vi er meget positive over den tydelige udvikling, drengene var i undervejs. Vi oplevede, at vi lavede mange tekniske fejl i de første kampe, men de ting vi satte i gang for at forsøge at minimere det, tog drengene rigtig godt i mod,” siger han og uddyber:

”Det handlede fx om, at vi forsøgte at skabe en forståelse for, at nogle af de ting man godt kan have succes med i ungdomsrækkerne derhjemme, det kan man bare ikke altid til en slutrunde, fordi man møder de bedste hver gang. Så der har været nogle vaner, vi skulle forsøge at skabe større bevidsthed om at prøve og undgå, men hen over turneringen fik spillerne virkelig taget det til sig,” forklarer landstræneren.

Hvad har I konkret fået ud af slutrunden?

”En af de vigtigste ting er bare erfaringen ved at være afsted til en slutrunde og møde noget helt andet spil. Derudover tror jeg også, at det har været en øjenåbner for mange af spillerne at møde en større fysik hos nogle af holdene, og finde ud af, hvordan man skal bruge sin egen fysik. Hvis man ikke er vandt til at bruge fysikken så meget i dagligdagen, fordi man alligevel lykkes i sit spil, kan man måske have en forkert ide om, hvordan man skal bruge fysikken,” siger han og tilføjer:

”Og det skal vi kigge på, hvordan vi kan blive ved med at skabe større forståelse omkring. Det gælder både i samarbejde med klubberne og til talenttræning. Så det er bare helt altafgørende, at de får den erfaring og tager det med hjem og arbejder videre med det i klubberne.”

En masse læring at tage med videre
Man mærker tydeligt på landstræneren, at det helt overordnet har været en rigtig god oplevelse at være afsted til U18-EM, og at landsholdet har taget en masse ting med fra slutrunden:

”Der har været mange højdepunkter under slutrunden. Spilmæssigt særligt i forhold til, at spillerne formåede at løfte sig til næste kamp ovenpå et ærgerligt nederlag. De består af nogle rigtig gode værdier de her spillere, og det var fantastisk at opleve, hvor gode de har været overfor hinanden, og se måden de har repræsenteret Danmark på.”

Nu venter så det fortsatte arbejde med talentudviklingen herhjemme. Et stort arbejde ifølge landstræneren, som han ser frem til at tage hul på sammen med de mange andre folk omkring talentudviklingen i Danmark:

”Nu har vi været afsted med 16 spillere, og nu venter der os en opgave i, at vi skal vi arbejde videre med at holde øje med endnu flere spillere. Så nu starter det tunge arbejde med, at vi skal være gode til at holde øje, gøre plads og give flere spillere erfaring. Vi skal holde tragten af spillere bred, og det er rigtig vigtigt for os, at vi fortsætter det her arbejde, så det ser jeg meget frem til,” slutter landstræneren.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE