Nyheder og presse
Del
Julie Mathiesen Scaglione og Annika Solberg Dalsager fejrer sejren over Frankrig i kvartfinalen. Foto: IHF
Kvindelandshold

U18-kvindelandsholdet klar til at møde Holland i VM-semifinale

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
08. aug 2022Kl. 13:34

Danmark kæmpede sig til en overbevisende sejr på 32-26 over Frankrig i søndagens kvartfinale. Nu venter hurtige Holland i semifinalen mandag aften.

De danske U18-kvinder fortsætter succesen ved VM i Nordmakedonien, hvor Danmark endnu ikke har tabt en kamp. I går var det Frankrig, som det danske landshold havde forberedt sig godt på.

”Jeg må give spillerne stor ros for at løse det stærke franske forsvar. Det blev en mere målrig kamp, end vi havde regnet med, fordi vores kvinder spillede klogt og fik brugt fløjene rigtig godt,” siger landstræner Flemming Dam Larsen.

Landstræneren melder desuden om en rigtig god stemning i truppen, der også stadig er fysisk veloplagt trods holdets seks kampe på ni dage. Sara Teljigovic Ibanovic, der desværre slog hovedet i gulvet i kampen i går, er dog ikke med i hallen i aften. Hun er blevet undersøgt grundigt af holdets egen stab og lokale læger, der konstaterer, at hun har fået en mindre hjernerystelse.

Holland kræver et tæt forsvar
I aften begynder kampen om medaljer så for alvor. Ifølge landstræneren skal Danmark forberede sig på et hurtigt hold.

”De hollandske spillere er anderledes end franskmændene. De vil formegentlig gerne løbe med os og have hurtige afslutninger. Det kræver, at vi får omstillet os hurtigt mellem de forskellige faser af spillet og står tæt i forsvaret fra start,” afslutter Flemming Dam Larsen.

Se VM-semifinalen på Viaplay og TV3 Max i aften kl. 18.15. Du kan også følge de unge spillere på ungdomslandsholdenes Facebookside.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE