Nyheder og presse
Del
Spillere og landstræner Flemming Dam Larsen fejrer dansk scoring. Foto: IHF
Kvindelandshold

U18-kvinderne møder Frankrig i VM-kvartfinale

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
06. aug 2022Kl. 12:55

U18-landsholdet er kommet suverænt fra start ved VM i Nordmakedonien. Nu venter fysiske Frankrig i kvartfinalen søndag kl. 18.15.

Med fem ud af fem sejre har U18-kvindelandsholdet leveret flot ved dette års VM i Skopje, Nordmakedonien. I den indledende pulje vandt Danmark over Østrig, Færøerne og Portugal, mens det i mellemrunden blev til sejre over Kroatien og Egypten.

Ifølge landstræner Flemming Dam Larsen har det også været en lærerig turnering indtil videre: ”Vores modstandere har udfordret os meget på forskellige måder. Vi har ikke kunne spille i en fast rytme, og kvinderne har været enormt dygtige til at rette ting til i både forsvar og angreb undervejs i kampene."

Den internationale erfaring og omstillingen til anderledes spillestile er netop også noget af det, Dansk Håndbold Forbund ønsker, at spillerne får ud af en ungdomsslutrunde. I år er der hele seks debutanter med til VM, og de er alle faldet godt til og har fundet et fint spændingsniveau, fortæller landstræneren.

Hviledage er også vigtige
I dag har alle holdene ved VM hviledag. Danmark har bl.a. brugt den på sightseeing i højderne. Senere skal de restitutionstræne, evaluere på turneringen hidtil og hygge med quiz i aften.


”Det er vigtigt at lære spillerne, hvornår de skal være på, og hvornår de skal koble af i løbet af sådan en slutrunde. Det har der været et rigtig sundt mix af,” siger Flemming Dam Larsen.

I morgen venter Frankrig så i kvartfinalen. Et hold, der ofte spiller med stor fysik og minder lidt mere om Danmark i deres spillestil.

”Umiddelbart passer Frankrig godt til os, men det kan gå begge veje. Vi ser frem til en tæt og spændende kamp,” afslutter Flemming Dam Larsen.

Se U18-kvindernes kvartfinale på Viaplay og TV3 Sport i morgen søndag kl. 18.15. Du kan også følge med på ungdomslandsholdenes Facebookside, hvor vi også opdaterer om U18-herrernes EM.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE