Nyheder og presse
Del
U18-landsholdet med sølvmedaljerne om halsen. Foto: IHF
Kvindelandshold

U18-kvinderne rejser hjem fra VM med sølvmedaljer om halsen

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
11. aug 2022Kl. 14:15

De danske håndboldkvinder skulle onsdag aften forsøge at fuldende sejrsstimen ved U18 VM i Nordmakedonien. Det samme skulle Sydkorea, som Danmark stod overfor i finalen – præcis som Danmark også gjorde ved U18 VM tilbage i 2006, desværre endte det ikke med samme udfald som dengang.

Det sydkoreanske mandskab kom bedst fra start, og Danmark blev konstant udfordret i begge ender af banen af de lynhurtige sydkoreanere. Men de danske spillere fastholdt troen på egne evner og kæmpede sig tilbage i kampen. Da anden halvleg begyndte var udgangspunktet igen helt lige: 15-15.

Efter pausen tog Danmark en lille føring rigtig godt hjulpet på vej af Ida Marie Kaysen, der leverede den ene redning efter den anden inde i målet. Desværre begyndte det at knibe med at få puttet bolden i kassen i den anden ende, og langsomt begyndte Sydkorea at trække fra. Selvom de danske spillere kæmpede det bedste, de havde lært, lykkedes det ikke at indhente den koreanske føring.

Selvom det ikke blev til VM-guld, har det været en god oplevelse understreger landstræner Flemming Dam Larsen:

”Det her hold har høstet så meget værdifuld erfaring under dette mesterskab. Fra start snakkede vi om, at hvis vi skulle nå langt ved VM, skulle vi blive ved med at udvikle vores spil både kollektivt og individuelt gennem turneringen. Og det synes jeg, at vi lykkes rigtig godt med, og jeg kunne ikke være mere stolt over den indsats spillerne og alle omkring holdet har leveret ved dette mesterskab,” fortæller han og tilføjer:

”Vores strategi omkring talentudvikling handler ikke om at vinde medaljer, men den erfaring det giver at stå i nogle afgørende kampe betyder meget for spillernes udvikling. Vi fik en superfed oplevelse ved at spille mod Sydkorea, og set fra min stol var det en kamp, der kunne være gået begge veje. Vi var rimeligt tilfredse med vores angrebsspil, men vi havde håbet at kunne stå lidt bedre imod trykket i forsvaret, men alt i alt er det små marginaler, der afgør det. Så vi rejser hjem med stor stolthed og en masse erfaring i rygsækken.”

Derudover glæder landstræneren sig over, at alle spillerne har været til rådighed under hele slutrunden bortset fra Sara Ibanovic, der i kampen mod Holland måtte udgå med en hovedskade.

”Jeg er meget glad for, at vi rejser hjem fra VM uden skader i truppen, men der er ikke noget at sige til, hvis spillerne er pænt trætte efter en lang turnering med mange kampe på få dage. Vi ville rigtig gerne have haft Sara med i de sidste to kampe, men med en mulig hjernerystelse turde vi ikke risikere noget. Så Sara skal hjem og lige tjekkes op på, men vi er optimistiske omkring, at vi snart ser hende på banen igen,” tilføjer landstræneren.

To danskere på All star-holdet
Den danske venstreback, Julie Scaglione var en konstant trussel for modstandernes forsvar gennem hele slutrunden, hvilket IHF også lagde mærke til og kårede hende til turneringens bedste venstre back. Julie Scaglione blev samtidig også turneringen topscorer med 62 mål.

Den danske keeper, Ida Marie Kaysen, spillede stort i finalen mod Sydkorea og kronede en flot slutrunde med at blive kåret til turneringens bedste keeper.

Se hele All star-holdet her:

Goalkeeper: Ida Marie Barholm Kaysen, Denmark
Left wing: Stella Huselius, Sweden
Left back: Julie Mathiesen Scaglione, Denmark
Centre back: Petra Simon, Hungary
Right back: Hyewon Lee, Republic of Korea
Right wing: Seoyeon Cha, Republic of Korea
Line player: Romée Maarschalkerweerd, Netherlands

Top scorer: Julie Mathiesen Scaglione, Denmark – 62 goals

Vælg forbund

Luk
ANNONCE