Nyheder og presse
Del
U18 landsholdet efter semifinalen. Landstræner Flemming Dam Larsen står øverst som nr. 2 fra venstre. Foto: Kolektiff images
Kvindelandshold

U18-landstræner ser frem til udfordrende VM-finale mod Sydkorea

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
10. aug 2022Kl. 06:40

Troen på egne evner og finjustering i løbet af kampen er bare nogle af de kvaliteter, som det succesfulde U18-kvindelandshold får brug for, når de møder atypiske Sydkorea i aften.

Mandag aften spillede Danmarks U18-kvinder sig overlegent videre fra VM-semifinalen med en storslået sejr på 21-37 over Holland. Nu venter Sydkorea i finalen. Det bliver på mange måder den ultimative erfaring det unge kvindelandshold kan få.

”Det er altid lærerigt for vores unge spillere at stå i en VM-finale, hvor der er maksimalt pres på både sportsligt og mediemæssigt. Men at gøre det mod Sydkorea, der er blevet publikumsfavoritter hernede og spiller i et meget højere tempo, end vi er vant til – det bliver meget givende for kvindernes udvikling,” siger U18-landstræner, Flemming Dam Larsen.

Landstræneren tilføjer, at Danmark muligvis også får en form for udebane at mærke i finalen. Ved dette VM har Sydkorea nemlig har udstrålet en glæde og charme, som man ikke har set på samme måde fra landet før. Det har smittet af på tilskuerne. I Sydkoreas tætte semifinale mod Ungarn heppede de fleste spillere fra de andre lande også på Sydkorea.

Danmarks opskrift på succes
Trods den tilsyneladende store udfordring forude er den danske landstræner tryg ved sit eget holds kompetencer.

”Vores styrke igennem hele turneringen har været kvindernes tro på egne evner. Selvom nogle spillere er mere fremtrædende end andre, byder alle ind og er afklarede omkring deres roller," siger Flemming Dam Larsen og fortsætter:

"Derudover har vi været enormt skarpe til at lære og finjustere i løbet af kampene – især i forsvaret. Det bliver også vigtigt mod et hold som Sydkorea."

Se finalen på Viaplay og TV3 Sport i aften kl. 18.15. Du kan også følge ungdomslandsholdene på Facebook.

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE