Nyheder og presse
Del
U20-landsholdet skal spille om en placering som nr. 5-8 ved EM i Portugal. Foto: EHF
Herrelandshold

U20-herrerne skal spille om 5.-8. pladsen ved EM

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
14. jul 2022Kl. 11:13

De danske U20-herrer skulle onsdag aften forsøge at holde liv i håbet om en plads i semifinalerne ved U20 EM i Portugal. Men Spaniens talentfulde ungdomslandshold var desværre for svær en modstander, og derfor venter der nu to placeringskampe.

Der skulle en sejr til for Arnór Atlason og co. i den afgørende kamp for en plads blandt de fire bedste ved U20 EM, der denne sommer spilles i Portugal. Og efter et nederlag i den første mellemrundekamp var de danske herrer pressede til at skulle slå Spanien onsdag aften.

På trods af flot fight lykkedes det ikke at besejre Spanien, og derfor endte det med to nederlag i mellemrunden. Derfor ender Danmark som nummer tre i puljen på fire hold, hvor kun de to bedste går videre til semifinalerne.

Derfor er det selvfølgelig også skuffelse, der fylder efter kampen, men det skal holdet hurtigt videre fra, understreger landstræner Arnór Atlason:

”Vi er selvfølgelig skuffede, men det skal vi hurtigt videre fra, for vi har to meget spændende kampe tilbage mod to stærke modstandere. Vi er slet ikke færdige og vil gerne slutte godt af. Jeg synes, at vi stadig har den helt gode præstation både i angreb og forsvar til gode. Vi har en fornemmelse af, at vi står godt i forsvaret mod Portugal, hvor angrebet til gengæld hakker lidt, og det er så omvendt mod Spanien.”

”Men drengene har kæmpet med alt, hvad de har, og jeg kan ikke sætte en finger på deres indsats ved dette EM indtil videre. Nu har vi to spændende kampe, som vi skal bruge til at blive bedre både som individualister og som hold. Alle kampe har været mod rigtig gode modstandere, så vi er blevet udfordrede i hver kamp, og det bliver vi også i de to kommende kampe,” fortæller Arnór Atlason.

Resultatet af Danmarks to mellemrundekampe i tal:

13. juli Danmark - Spanien 34-40
12. juli Portugal - Danmark 26-20

Klar til at kæmpe for en 5. plads
Fredag venter så den første af to placeringskampe, hvor der spilles om en placering som nummer fem til otte. Modstanderen i den første kamp er Frankrig, som endte som nummer fire i den anden pulje.

”Først og fremmest handler det om at holde fokus på os selv og de ting, vi gerne selv vil forbedre, fx i forhold til at finde mere stabilitet forsvarsmæssigt. Vi har vist, at vi kan stå rigtig stærkt, men vi får brug for at gøre det mere stabilt, når vi bliver mødt af nogle franske spillere, der spiller med rigtig stor fysik. Forsvarsmæssigt dækker de både 6:0 og 5:1, så vi får også en masse at forholde os til angrebsmæssigt,” fortæller landstræneren.

Kampen mod Frankrig spilles fredag kl. 15.30 i Senhora da Hora, Matosinhos (POR), og du kan følge den fra 15.20 på Viaplay og TV3 SPORT. Danmark spiller søndag den anden placeringskamp, som bliver mod enten Ungarn eller Tyskland. 

Husk, du kan altid få seneste nyt om alle de andre danske ungdomslandshold på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold

Vælg forbund

Luk
ANNONCE