Nyheder og presse
Del
Mathias Rex (tv.), Mikkel Løvkvist (mf.) og Joachim Lyng Als spiller lige nu EM med U20-landsholdet. Foto: EHF
Herrelandshold
Kvindelandshold

Udskiftninger i de danske udviklingstrupper

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
14. jul 2022Kl. 13:35

En gang om året reviderer Dansk Håndbold Forbund udviklingstruppen på herre- og kvindesiden. I år er flere nye spillere kommet med, nogle er faldet ud af udviklingstrupperne, og en spiller er blevet rykket op i A-landsholdstruppen.

Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark udviklede i 2018 en udviklingsstrategi med det formål at identificere fremtidens A-landsholdsspillere ved at koncentrere udviklingsmidlerne på en begrænset gruppe spillere. Den gruppe kaldes for udviklingstruppen, og hvert år revideres den på både kvinde- og herresiden.

Det er også blevet gjort i år, og det har medført lidt ændringer i de to trupper. I alt er seks nye spillere kommet ind på henholdsvis herre- og kvindesiden, fem er gledet ud igen og en spiller er blevet flyttet op i truppen omkring A-landsholdet.

På kvindesiden er Elma Halilcevic og Alberte Ebler blevet indlemmet i truppen, mens Cecilie Brandt er røget videre op som en del af A-landsholdets. To spillere, Emilie Steffensen og Naja Nissen, er ikke længere en del af udviklingstruppen.

Lars Jørgensen er ansvarlig for kvindernes udviklingstrup, og fortæller her lidt om ændringerne i truppen:

”Omkring udviklingstruppen arbejder vi med at udvikle afgørende landsholdsspillere indenfor en femårig periode. Udviklingstruppen er derfor dynamisk, og det er forskelligt hvor længe hver spiller vil være en del af truppen. I år ser vi ikke helt så stor udskiftning, som vi gjorde sidste år,” fortæller Lars Jørgensen og fortsætter:

”Jeg bliver altid glad på spillernes og dansk håndbolds vegne, når vi oplever succes med vores udviklingsstrategi. Men modsat er det selvfølgelig aldrig sjovt at skulle tage afsked med spillere, der ikke længere skal være en del af truppen for nu. Men i forhold til vores strategi, har vi valgt at øremærke nogle ekstra ressourcer til en mindre gruppe af spillere, samtidig med at vi selvfølgelig har et øje på flere talentfulde spillere udenfor truppen.” 

Kvindernes udviklingstrup ser nu således ud:

Louise Bak Jensen (Aarhus United)
Emma Ernst Gandrup (Skanderborg Håndbold)
Julie Mathiesen Scaglione (Ikast Håndbold)
Clara Bang (Skanderborg Håndbold)
Clara Skyum Thomsen (København Håndbold)
Clara Skøtt (København Håndbold)
Maria Lykkegaard (København Håndbold)
Elma Halilcevic (Nykøbing Falster Håndbold)
Alberte Ebler (Ikast Håndbold)

Fire nye spillere i herrernes udviklingstrup
Simon Sørensen, der er ansvarlig for herrernes udviklingstrup, og samtidig landstræner for U18-herrelandsholdet, har også fundet plads til nogle nye spillere.

Emil Madsen, Mathias Rex, Mikkel Løvkvist og Joachim Lyng Als er nye spillere i truppen, mens Emil Jessen, Jonathan Würtz og Nikolaj Enderleit er taget ud af udviklingstruppen.

”Den dynamisk proces med udviklingstruppen forsætter. Så igen i år har vi skiftet lidt ud for at give nye, unge spillere chancen for at bruge de gode muligheder, vi har via Team Danmarks eksperter til at supplere spillernes udvikling. Selvom det er på bekostning af andre dygtige og stadig spændende spillere, håber og tror jeg på, at de spillere, vi siger tak for nu til, har fået lidt med fra deres tid i udviklingstruppen. Jeg er sikker på, at de stadig vil udvikle sig og nå et endnu højere niveau, end de allerede har nu,” fortæller Simon Sørensen og tilføjer:

”Det samme gør sig gældende for de nye og “gamle” spillere, som ligeledes er i en proces, hvor de forhåbentlig en dag kan etablere sig omkring vores A-trup. Derfor er det også vigtigt, at vi løbene får byttet lidt rundt, så vi giver flere spændende spillere, chancen for at bruge Team Danmarks ressourcer, som en del af deres udvikling,” fortæller Simon Sørensen.

Herrernes udviklingstrup ser nu således ud:

Mads Lenbroch (Fredericia HK)
Simon Pytlick (GOG)
Emil Lærke (TBV Lemgo)
Thomas Arnoldsen (Skanderborg Aarhus Håndbold)
Aaron Mensing (SG Flensburg-Handewitt)
Mads Hoxer Hangaard (Aalborg Håndbold)
Oskar Vind Rasmussen (GOG)
Emil Madsen (GOG)
Mathias Rex (GOG)
Mikkel Løvkvist (Bjerringbro-Silkeborg Håndbold)
Joachim Lyng Als (GOG) 

Om udviklingsstrategien
Udviklingsstrategien skaber muligheder for at støtte spillerne med kyndig vejledning fra Dansk Håndbold Forbunds og Team Danmarks eksperter. Ansvaret for udviklingen ligger hos spillerne selv, og vejledningen fra eksperter er et supplement til spillernes daglige arbejde ude i klubberne, hvor det primære udviklingsarbejde finder sted.

Fokus i projektet er på at arbejde med individuelle indsatser bakket op af Team Danmarks eksperter inden for eksempelvis fysisk træning, sportspsykologi, ernæring og karrierevejledning.

På herresiden er Emil Jakobsen, Nikolaj Læsø og Mathias Gidsel tidligere rykket videre fra udviklingstruppen og fast ind omkring A-landsholdet.

På kvindesiden har Emma Friis, Ida Marie Dahl og Amalie Milling tidligere taget springet fra udviklingstruppen og op på A-landsholdet, og det samme gør Cecilie Brandt nu.

Vælg forbund

Luk