Nyheder og presse
Del
Damelandshold

Udvidet trup til kvindelandsholdets træningssamling

Skrevet af Alexander Elverlund
05. sep 2019Kl. 11:03

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har udtaget 22 spillere til landsholdssamlingen 23.-29. september herunder et helt nyt ansigt i Emma Friis.

EM-kvalifikationen skydes i gang sidst i september, men da Danmark (sammen med Norge) er værter for den kommende EM-slutrunde i december 2020, er man fødte deltagere i turneringen og deltager derfor ikke i kvalifikationen. Det betyder, at det har været vanskeligt at finde kompetent modstander, da de fleste øvrige nationer spiller om at komme med til EM. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har af den årsag udtaget en udvidet trup, så man kan træne flere kamplignende situationer i løbet af samlingen.

”Vi har valgt at dække os ind med minimum tre spillere på hver position, så vi er i stand til at holde en høj intensitet gennem alle træninger i løbet af samlingen. Det giver også en mulighed for at se lidt flere spillere an, og når jeg sidder og kigger på listen, kunne jeg sagtens have fundet plads til spillere som Rikke Iversen, Laura Damgaard, Ida-Marie Dahl, Maria Lykkegaard, Mai Kragballe, Mia Rej og nogle stykker mere, der alle er med i overvejelserne,” siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Samlingen bliver den sidste lejlighed for landstrænerteamet til at se spillerne an i landsholdsregi, inden VM-truppen udtages omkring 1. november.

Landsholdstruppen

Målvogtere
Sandra Toft
Althea Reinhardt
Amalie Milling

Stregspillere
Kathrine Heindahl
Stine Bodholt
Sarah Iversen

Fløjspillere
Lærke Nolsøe
Freja Cohrt
Emma Friis
Trine Østergaard
Simone Böhme

Bagspillere
Stine Jørgensen
Anne Mette Hansen
Kristina Jørgensen
Mie Højlund
Line Haugsted
Nadia Offendal
Lotte Grigel
Helene Elver
Louise Burgaard
Celine Lundbye
Pauline Bøgelund

*opdateret 16. september: Mathilde Hylleberg har meldt afbud og truppen er derfor på 22 spillere, da der ikke bliver indkaldt en erstatning.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE